DANSKTOPARRANGEMENT I SKYTTEHUSET VEJLE

DANSKTOPARRANGEMENT I SKYTTEHUSET VEJLE

 

Den 31. oktober havde Dansant i Vejle inviteret til et Spil Danskarrangement i Skyttehuset Vejle. Her var tale om en aften i selskab med dansktopduoen Kisser & Søren.”Hr. og fru Jylland” som de også kaldes i folkemunde. Et arrangement der henvendte sig til hele familien

I Spil Dansk-ugen holdes der flere arrangementer for at bakke op om den danske sangskat – skabt af danske musikere, komponister og sangskriver. Men kikker man rundt i landet, så savner jeg noget mere dansktop. På TV/radio er det desværre også den slags musik, der er blevet Sorteper, og som DR ikke gider spille, og på radioen er det særlig Dansktop og Schlæger-genren, de er ligeglade med.

Genren er som sagt sat i skammekrogen, så handler det også om, at vores generation ikke er så gode til at brokke sig. De unge går mere på barrikaderne, hvor vi ældre er lidt mere medgørlige, fordi vi er opdraget i flinkeskolen, og vi er meget lettere at ignorere

Dansktopmusikken er en vigtig del af den danske kulturarv og har altid været et spejl af vores tid. Alle kan synge med på melodierne, og det er den genre der samler danskerne på tværs af generationerne. Denne aften var således med til at bakke op om genren, men også med til at forlænge sommeren og omdanne Skyttehusets smukke lokale til en festpyntet have. Sammen med Kisser og Søren blev stemningen fyldt ind i lokalet og køkkenet havde i dagens anledning sammensat en menu seddel med tre retter.

Der blev derfor danset og sunget med, da Kisser og Søren som igen leverede varen, med nogle af deres egne melodier og tekster, plus en stribe af ”de gode gamle”. De blev også taget forskud på duoens 30 års jubilæum med sange fra deres spritnye jubilæums cd. Kisser & Søren modtog de første Dansktopprisen i 2016.(Familie Journal læserpris).

Skal det være dansktop, så er det dem fra Vejle a’ , mere dansk kan det ikke blive!

 

Af Kurt Terkelsen