Svendborgsund dansktopfestival 2022

Svendborgsund dansktopfestival 2022

Dansktoppens optimistiske gemyt lever endnu

Dansktopmusikken er en vigtig del af den danske kulturarv og har altid været et spejl af vores tid, gemt og glemt bag finkulturen. Fordømt af smagsdommerne, men fri for fine fornemmelser, hvor alle synger med på melodierne, og det er den genre, der bedst samler danskerne på tværs af generationerne.

Her den 18 – 20. august var det rekordmange besøgende fra hele landet, til årets ambitiøse musikfestival, på et af de smukkeste steder i Danmark – direkte ved historiske Christiansminde ved Svendborgsund.

Festivalen blev skudt i gang torsdag klokken 17.00 med Helle Lynge – Tarteletfest i teltet – Peter Vest og fredag var det Klaus & Servants, Lotte Riisholt, Tørfisk, Johnny Reimar, Torben Lendager & The Roosters, Birthe Kjær & Fell Good Band, Søren Poppe & Band, Kandis og Efterfest & DJ i teltet. Og på tredjedagen var det Kim & Hallo, DR P5 sender Dansktoppen med vært Peter Sten ved mikrofonen, Stig & Vennerne, Keld & Hilda, Rasmus Bjegs John Mogensen, Shubberne, Seebach Band, Swethearts og Efterfest & DJ i teltet.

På festivalen fik vi besøg af statsminister Mette Frederikssen, der havde set KANDIS-filmen i tv. Her blev hun meget betaget af KANDIS om deres forhold til publikum og fans. Derfor ville hun gerne møde KANDIS på dansktopfestivalen. Johnny Hansen fik overtalt statsminister til at synge med på en fællessang på scenen ”Tarzan Mama Mia”.

Det er en misforståelse, at dansktoppen kun appellerer til de ældre. Nærmest på trods af DR og TV2´s åbenbare forsøg på at marginalisere dansktopmusikken, er danskerne i stigende grad ved af få øjnene op for genrens kvaliteter. Blandt andet den populære sangerinde Lotte Riisholt fra Holbæk, som vandt velfortjent prisen for Bedste kvindelige dansktop solist ved den store Tv-transmitterede gallashow DANSKTOPPRISEN 2018 i Jyske Bank Boxen i Herning.

Der er allerede nu lagt planer for næste års dansktopfestival, det bliver den 17 – 19. august 2023. Der kan allerede nu købes billetter på nettet.

Kurt Terkelsen