Dansk - top – show i flotte rammer og smukke omgivelser

Dansk - top – show i flotte rammer og smukke omgivelser

Dansktopmusikken er en vigtig del af den danske kulturarv og har altid været et spejl af vores tid. Alle kan synge med på melodierne, og det er den genre, der bedst samler danskerne på tværs af generationerne. En af de nye stjerner på dansktophimlen er Claus Pries, der kunne byde velkommen i Nordsjælland konference center i Allerød, fredag den 11. oktober 2019, i flotte rammer og smukke omgivelser.

Aftenen startede med at byde velkommen til Peter Steen, kendt som DR´s radiovært P5. Mange kender ham fra ”Peters Verden”, som denne aften genopstår direkte på scenen. Peter har haft Peters Verden i otte år, men det er nu slut. Peter fik Majbrit Post til at synge ”Det er mig der har ordnet Klaus Jørgen”. Mens Peter sørgede for god radiounderholdning, blev der serveret en dejlig 3 retters menu (Varmrøget laks, Gammeldags oksesteg & Islagkage).

Tina Christensen var med til at give højt humør og en god stemning, kendte danske sange fra landets revyer, bakkens hvile, Korsbæk på Bakken og meget, meget mere. Derudover kan Tina skrive adskillige titler på visitkortet: Skuespiller, sanger, instruktør, koreograf med over 30 års erfaring.

Ud over PetMic’s, som består af to professionelle herrer, Peter & Stefan, som stod bag den musikalske backing, lyd, lys og kor. Så var der danseparret Kisser og Søren, der gennem snart 30 år har glædet os alle med deres egne melodier, plus en stribe af ”de gode gamle”, som endnu engang kunne byde på ”ægte dansk underholdning”.

Og den skønne topsangerinde Susanne Lana kunne sprede glæde med sine mange sange, bl.a. ”Søde sommerminder”. Mange af hendes sange er tankevækkende, så blid og rolig og alligevel så tæt på livet.

Til sidst må vi ikke glemme aftenens vært, Claus Pries, med sange fra sit første album - DRØMMEN – som han har arbejdet på gennem 1 ½ år, som overvejende er med egne tekster. At dømme på publikum, blev den taget godt imod.

Min konklusion; Denne aften viste med alt tydelighed at livsglæde må være ordet, og man skulle være et skarn, hvis man ikke vil køre langt for at opleve festlig dansk musik, med god underholdning. Dansktoppen lever og har det rigtig godt.

Kurt Terkelsen

 


 

Årets Dansktop Show i Bredebro 2019.

Årets

Dansktop Show i Bredebro 2019.

Den folkelige underholdning kan ikke slås ihjel, hvis man spørger familien Danmark. Det beviste den store dansktop show i Bredebro, den 4. oktober 2019, som var flyttet i forbindelse med Tønder Kulturuge. Her var Bredebro idræt center fyldt til sidste plads (400), hvor arrangørerne Susan Væver Iversen & Kim Dane, var da også glade for det talrige publikum, der fyldte salen op, men også glad for de gode kunstnere, der har det til fælles, at de sang med på den danske folkesjæl, for femte år i træk, og kan/vil støtte de gode formål.

Det var Rene Andersen, kultur og fritid Tønder Kommune, der åbnede det store Dansktop Show. Han takkede Kim og Susan for at man vil donerer 1/3 del af overskuddet til Julemærkehjemmet. Denne aften kunne starte med at fejre én af Dansktoppens helt store stjerner. Glade, smilende og velsyngende Annette Klingenberg, som for alvor startede i 1969 og derfor kan fejre 50 år i år. Så hun blev hyldet på scenen, med blomster og et kæmpe bifald.

For de mange mennesker, som var mødt op, var det en kæmpe fornøjelse, at være med til at hylde alle vores elskede dansktop-kunstnere og møde et publikum, der må overgive sig, når Dansktoppens ukronede konger og dronninger, synger sig gennem en kavalkade af nutidens og fortidens hits. Værterne på scenen var igen Kisser og Søren, der guide publikum i salen sikkert igennem den store festaften

Showet startede med en dejlig 2 retters menu kl. 17.30, hvor Jeanette Hougesen sørgede for en fed start på showet med nogle af de sange, som vi genkendte gennem Dansktoppens mange år. Herefter kunne vi opleve nogle af Danmarks bedste dansktopstjerner som: Kim Nielsen, Anja Maindal, Mugge & søn, Colin Bramwell, Tina Schilchting, Dansvingers, Rene Franz, Turtelduoen, Lars Stryg, Louise Espersen, Moonshine, Annete Klingenberg, Michal Korup og sidst men ikke mindst, aftenen sluttede med et af landets bedste dansebands, JAN OG SUNNY BOYS – tresser musik og glad dansktop-musik.

Ved aftenens lotteri, går hele beløbet, kr. 23.969, samt 1/3 af overskuddet til Julemærke Hjemmet. FLOT

Denne aften viste med alt tydelighed at livsglæde må være ordet, og man skulle være et skarn, hvis man ikke vil køre langt for at opleve festlig dansk musik, på denne aften, med god underholdning

Kurt Terkelsen

  • *******************************

  • *******************************

  • *****************************

Foredrag med Kisser og Søren i Frederiksværk D. 1 oktober 2019

Foredrag med Kisser og Søren i Frederiksværk

Kisser og Søren – mere dansk kan det ikke blive!

For første gang holdte Kisser og Søren foredrag om deres liv, det skete den 1. oktober 2019 i Musik Klub 60 Halsnæs. Med i bagagen, havde de små sjove og alvorlige historier om de snart 30 år i musikbranchen, op og nedture, samt en hulens masse kørte kilometer, 900.000, på landevejene

Hvad handler så deres tekster om, hvorfor er de som de er? Det fik vi nogle fyldestgørende forklaringer om, det hele blev krydret naturligvis med masser af musik og sang.

Efter at have lavet den første CD i 1990, gik det ikke så hurtig som de troede vil ske, det var meget svært at komme i gang, for ingen kendte deres ”egne” sange, så der var langt imellem jobbene. Søren fortalte at han dengang, tit var henne for at løfte telefonrøret, for at høre om telefonen stadig fungerede. I dag har parret indspillet 146 sange og omkring 80 jobs i kalenderen hvert år. Kisser & Søren modtog den første Dansktopprisen i 2016.

Søren fortalte om hans kamp med DR, gennem årene, og fik et derfor et møde sat i stand, med Anders Lund Madsen, som mente, at dansktoppen var kulturparnassets stedbarn og kaldte Kisser & Sørens musik for ”dødsmetal”. Derfor syltede DR musikgenren, fordi Søren Lund Madsen mente, genren var for dårlig, plat og pinlig.

Kisser og Søren fortale om de mange års parløb, om deres succes med populærmusikken og historien om deres egne sange, der har huseret både på Dansktoppen/Giro 413 og en lang stribe lokalradioer. Kort og godt: Ærlige og herlige historier om op- og nedture – tilsat en stribe af de sange, der har fulgt parret gennem de mange år, og præsenterede nogle ”syng med melodier, som alle kunne nikke genkendende til ”Gid du var i Skanderborg” – ”Kære gamle tog” – ”Hvem du end er” og mange, mange flere af de gode ”gamle” samt selvfølgelig Kisser & Sørens egne dansktop-træffere, alt sammen serveret med et lydniveau som tilpasses alle.

På denne aften, blev den professionelle og musikalske underholdning med iørefaldende melodier i højsødet udført med højt humør, stor energi, venlig og behagelig optræden med et glimt i øjet. Ja, Kisser og Søren forførte sit publikum, så ingen håndflade var urørte. Kisser & Søren er populær musik når den er bedst og altid på dansk.

Kurt Terkelsen

 

Musikalsk Kanal Rundfart

Musikalsk Kanal Rundfart

Alle mand er klar til afgang, det kunne Colin Bramwell kun havde sunget, da han havde arrangeret en 2 timers intime koncert, rundt i Københavns havn den 3. september 2019. Klokken 19.00 kunne kaptajn Marc byde velkommen om bord og herefter sørge for en rigtig mindeværdig tur i trykke hænder.

Vi sejlede herefter rundt i de Københavns havn og kanaler og hørte dejlig sang og musik af Colin, som underholdt med nogle af de mange kendte sange, som alle kunne synge med på, blandt andet ”For altid” & Nu’ det forår”, som Colin har været flere uger på DK4 Dansktoppen med, men også Colins nye kommende single ”Nattens regn”. som blev sunget sammen med Peter Le Fevre (PetMic’s), som også supplerede Colin flere gange under sejlturen.

De mange mennesker på båden var glade og hyggede sig, vejret var godt og dette var simpelthen et ”must”. De historiske kanaler og dejlige glade mennesker kunne ikke gøre andet end gør folk i rigtig godt humør. Blandt gæsterne var også dansktopduoen KISSER & SØREN (de holdt dog fri), som var kommet langt væk fra Vejle Fjord.

Også vores ualmindelig veloplagte guide, Smilla, kunne fortælle om nogle af Københavns seværdigheder, blandt andet hvorfor der lå 40 krigsskibe fra forskelige lande samlet i disse dage i Købehavn forud for en storstillet flådeøvelse i Østersøen.

Tak til Kaptajn Mars, Helle & Colin for en rigtig fantastisk oplevelse i de Københavnske kanaler med top underholdning.

Kurt Terkelsen