Forrygende show – Dansktop Prisen 2019 i Boxen

Forrygende show – Dansktop Prisen 2019 i Boxen

Den 23. marts 2019 kunne Familie Journal hylde dansktoppen for fjerde år i træk, med et forrygende show i Jyske Bank Boxen, med prisoverrækkelse og optræden med superstjernen Hansi Hinterseer i spidsen og et væld af overraskelser, hvor over 6000 festglade mennesker fyrede den af. Publikum blev underholdt af over 20 forskelige artister på scenen, så der var i denne grad fest, farver og fællessang i Boxen.

Jeg var også glad for de mange medier som hylder Dansktoppen og giver den anerkendelse, som den fortjener, idet DK4 og Familie Journal i høj grad henvender sig til det samme populær-musikglade publikum. Vi skal være stolte af vores musikalske kulturarv i Danmark – og det glæder mig.

I den store Mig og min Mentor-konkurrence stod slaget mellem Lotte Riisholt og Mathis Davidsen, Peter Vest og Joanette Reinholt samt Hilda Heick og Yvonne Thøgersen.

Lotte Riisholt vandt sammen med 16-årige Mathis Davidsen, som bor i Holbæk, talentprisen med sangen ”Da singlerne blev støvet af” (Michael Korup/Lotte Riisholt). Den 16-årige sangtalent var den yngste deltager nogensinde, der har optrådt ved det store dansktop-arrangement

Prisen for årets kvindelige dansktop-solist og årets dansktop-livenavn gik til veteranen Birthe Kjær, der i år kan fejre sit 50 års jubilæum. Også to andre garvede Dansktop-stjerner fik priser, nemlig Richard Ragnvald, som fik prisen som årets mandlige dansktop-solist, og Johnny Reimar, der fik Familie Journals ærespris.

Aftenens værter var udgiverdirektør for Aller Medias ugeblade Anette Kokholm, sangeren Keld Heick og danser Thomas Evers Poulsen.

En af aftenens overraskelser, var en skøn duet mellem de to stjerner, Birthe Kjær og Dario Campeotto, der for nylig fyldte 80 år. Og endnu en overraskelse, da Torben Lendager gik på scenen med ”Vi holder fest” og Bjørn Hansen fra Bjørn & Okay gik på scenen for at synge duet med sin søn, Johnny Hansen.

Publikum kom også op af stolene for at hylde genrens mange stærke kvinder, da Susanne Lana dukkede op på scenen sammen med power pigerne Lise Haavik, Katrine Daugaard, Lotte Riisholt og Helle Lynge

Årets vindere stod mellem en blanding af nye og erfarende dansktopkunstnere. Årets Dansktop Gruppe: Humørekspressen – Årets Dansktop Album: Kandis – ”18” – Årets Dansktop Hit: Torben Lendager & The Roosters – ”Når vinter bliver’ til sommer” – familieJournalens Læserpris: Kejser Larsen Band.

Hele showet kan ses på tv-kanalen dk4 den 30. marts kl. 20.35

Af Kurt Terkelsen

 

  • '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  • '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  • '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Dans for alle i Store Merløse

Dans for alle i Store Merløse

Selvom DR & TV2 og mange landsdækkende medier ikke gider dække dansktoppen og schlager-genren, og hermed fuldkommen ligeglade med genren, som ellers kan få folk til at danse og synge med? Man kan f.eks. tage til Klub 91 i Store Merløse Fritidscenter, én lørdag aften, hvor der kommer ca.300 gæster fra hele Sjælland og Lolland-Falster.

Dansktop Subnet var således inviteret til Store Merløse, lørdag den 16. marts 2019, hvor tidens bedste orkester, PetMic`s sørgede for glad musik, som giver livsglæde – altid godt humør samt fornemmelse for publikums musik ønsker, De fik da også dansegulvet fyldt op med ca. 80 – 100 par konstant (vildt imponerende), fra klokken 20.00 og indtil festen slutter kl. 01.00.

Ud over PetMic`s, som består af to professionelle herrer, Peter & Stefan, var der danseparret Kisser & Søren, som leverede varen og fyldte dansegulvet op med nogle af deres egne melodier, plus er stribe af ”de gode gamle”, som endnu engang kun byder på ”ægte Dansk underholdning”. Kisser & Søren oser af livsglæde og positive numre der er skabt med sjæl, glæde og velklingende stemmer og de møder deres publikum på et niveau, som vi som publikum er med på. Det er medicin for kroppen.

Også den skønne topsangerinde Susanne Lana kunne sprede glæde med sine mange sange, bl.a. ”Hvis tårer var guld” og ”Søde sommerminder”. Mange af hendes sange er tankevækkende, så blid og rolig og alligevel så tæt på livet og engagement, så man ER i denne verden hun synger om.

Colin Bremwell gav også et par numre, som er med til at hæve dansktopniveauet, med hans charmerende dialekt og nougat bløde stemme. Nok én af dem, der bør have nogle større udfordringer, uanset hvad DR ellers mener om det.

En festlig og fornøjelig aften, som efter min mening er den bedste medicin man kan give os borgere og som kan være med til at live op på en ellers grå og trist hverdag. Man skulle være et skarn, hvis man ikke vil køre langt for at opleve festlig dansk musik, på denne regnfulde aften.

Kurt Terkelsen